januari 24   Ur

Posted by

0 comments

Det er svært ikke at blive imponeret, når man ser en kæmpe maskine på en fabrik. Tandhjulene, der arbejder perfekt sammen. Al den viden, kunnen og energi som gik forud for, at den store velsmurte maskine kunne fungere optimalt. Når man åbner et klassisk mekanisk ur, får man den samme fornemmelse, bare endnu stærkere. Her drejer tandhjulene også rundt og sørger for, at maskinen fungerer som den skal – det hele er bare i miniformat! Af samme grund vil det traditionelle urmagerhåndværk helt sikkert kunne modstå det pres fra digitale enheder, som mange ellers havde frygtet ville gøre uret passé. Når man først en gang har set det imponerende håndværk og beundret den præcision som kræves, ved man hvorfor. Det bliver ikke mindre imponerende, når man tænker på, at metoden er udviklet i en tid, hvor mange af de elektroniske bekvemmeligheder, vi i dag tager for givet, var helt ukendte. Mange ure af ældre dato fungerer ligeså godt den dag i dag, som de gjorde, da de forlod urmagerens værksted, og vælger man i dag at investere i et traditionelt ur i tidløst design fra en dygtig håndværker, kan man ligeledes være sikker på, at det vil fungere optimalt længe efter, at den masseproducerede smartphone er stået af eller opgraderet til en nyere model.0 Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.